Η αγγλική γλώσσα είναι μια παρεξηγημένη γλώσσα. Όχι, φυσικα, με την έννοια της υποβαθμισμένης αξίας.

Οι γονείς αναφέρουν συχνά στις συζητήσεις μας, τη φράση "να πάρει το χαρτί! Χρειάζεται! Πώς θα βρέι δουλειά διαφορετικά;". Σίγουρα το πτυχίο αγγλικών είναι απαραίτητο συστάτικο στο κυνήγι εργασίας, όμως εδώ είναι ακριβώς η παρεξήγηση. Τα αγγλικά δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρούνται "ενα χαρτί". Αν αναλογιστούμε το λογο για τον οποίο η γνώση αυτή είναι απαραίτητη θα δούμε την πραγματική της αξία.

Με τα αγγλικά δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επικοινωνία.

Όπου καί αν βρίσκεσαι.

 

Απο προσώπικη εμπειρία, ξέρουμε οτι το επίπεδο της γνώσης αγγλικών των ελλήνων ήταν αρκετά υψηλο την τελευταία δεκαετία και αυτό ήταν ενα γεγονός που αφορούσε σε πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων. Τα εύσημα βέβαια πρέπει να δοθούν πρώτα στους γονείς, που αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα και αμέσως μετά στην ιδιωτική εκπαίδευση, τα φροντιστήρια. Η δημόσια εκπαίδευση βοήθησε αλλα ποτέ δεν έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

Παρ'ολα αυτά, τα τελευταία χρόνια, οι γείτονες χώρες - που θεωρητικά υστερούσαν - καθώς και το σύνολο των ευρωπαϊκών...πως να το πούμε...τα μιλάει τα αγγλικά. Και μάλιστα πολύ καλά.

Αρχικά λοιπόν, το να μιλάει κανείς αγγλικά σημαίνει οτι μπορεί να επικοινωνήσει με μιά ολόκληρη ήπειρο.

Αυτό δε μπορούμε και δεν πρεπει να το πάρουμε ελαφρά, καθώς επιχειρηματικά, εμπορικά και κοινωνικά με βάση την παρούσα κατάσταση, τα ανοίγματα πρός άλλες χώρες και λαούς θα γίνουν μονόδρομος.

Θα είναι λοιπόν το "χαρτί" χρήσιμο σε κάποιο νέο ή η ευκολία με την οποία θα μπορεί να επικοινωνήσει τις ιδέες του, να προωθήσει τα προιόντα του ή να ψάξει για καλύτερες συνθήκες εργασίες, εκτός Ελλάδας;

Το φροντιστήριο μας θεωρεί τη γνώση Αγγλικών το κλειδί για την πόρτα της Ευρωπαικής αγοράς και σε αυτή τη βάση στηρίζουμε τις μεθόδους διδασκαλίας μας. Η ευχέρεια στην ομιλία είναι ο στόχος μας και τον κυνηγάμε σε κάθε ώρα διδάσκαλίας.

Η αρχή μας είναι οτι μια οποιαδήποτε γλώσσα δε μπορεί να διαχωριστεί σε γραμματική, προφορικό, ακουστικό, ορθογραφία κτλ. Όλα εξετάζονται και διδάσκονται ταυτόχρονα και συνεχώς.

 

 

Έναν αναλυτικό οδηγό για τα πτυχία μπορείτε να βρέιτε εδω